Ingrediënten & benodigdheden
– 90 gram amandelmeel
– 12 gedroogde aardbeien of frambozen
– 1 ei
– 1 theelepel gesmolten cocosolie
– 1 theelepel honing (voor de zoetekauw onder ons)
– 1 theelepel vanille poeder of vanille extract
– 10 ongebrande walnoten
Verwarm de oven op 175 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
Hak de walnoten in kleine stukjes. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Mix het meel, de gesmolten kokosolie, het ei, de honing en de vanille, tot een glad mengsel. Meng als laatste de walnoten en de abrikozen er doorheen. Maak kleine balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Voor een leuk effect kan er nog een walnoot op het koekje.
Plaats de plaat in de voorverwarmde oven. Als de koekjes bruin genoeg zijn ze klaar.
Tip: Ook lekker om de walnoten te vervangen door pecan- of cashewnoten. Of een mix daarvan. Eigenlijk zijn alle noten heerlijk en zeker als deze ongebrand zijn.
Eet smakelijk!
Liefs Mirjam