Deze week lekkere gemberkip met peultjes. Op mijn 14e al een succes. Nu vele jaren later (ehmm) nog steeds! Simpel en lekker, op koude en warme dagen!
Ingrediënten & benodigdheden
– 1 pak kippendijtjes
– 2 teentjes knoflook
– lekker stuk gember
– Sugarsnaps (kouseband is ook erg lekker)
– Olijfolie of kokosolie
Voor de basis.
Kippendijtjes in repen snijden. Knoflook en gember raspen. Olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Deze pan zonder olie goed warm laten worden. Als deze goed warm is de olie toevoegen. Knoflook en gember door de olie roeren. De gember en knoflook niet bruin laten worden. Kip toevoegen en roeren. Als deze gaar is de sugarsnaps toevoegen en nog even doorroeren.
Extra
Voor een oosters tintje kun je 1 eetlepel soya toevoegen. Of wat dacht je van een handje shiitakes en of taugé.
Combineren
Dit gerecht lekker met (zilver)vliesrijst.
Lekker smullen!
Liefs Mirjam